Сајам Hannover Messe званично отказан за ову годину

Mar 27, 2020

 

Организатори сајма Hannover Messe објавили су да је ове године, а с бозиром на све критичнију ситуацију у вези са пандемијом Covid-19 немогуће одржати сајам, те се следећи Hannover Messe очекује у априлу 2021. године.

 

Регија Хановер издала је уредбу којом се забрањује организовање водец́ег светског сајма индустријске технологије. Од сада па до следећег Hannover Messe у априлу 2021. године, организатори ће понудити платформу за дигитално информисање и умрежавање која ће излагачима и посетиоцима пружити прилику за економско оријентисање, информисање и технолошку размену.

По први пут у 73-годишњој историји Hannover Messe догађај се неће одржати. Међутим, како кажу организатори, овогодишња специфична ситуација неће угасити сајам и традицију у потпуности.

"Потреба за оријентацијом и разменом је посебно важна у време кризе. Зато тренутно интензивно радимо на дигиталној платформи за информисање и умрежавање Hannover Messe коју ћемо ускоро отворити за наше кориснике“, рекао је председник управног одбора Deutsche Messe AG, Dr. Jochen Köckler.