VESTI

Sajam EIMA šansa za srpsku poljomehanizaciju

Jan 24, 2020

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) po prvi put će organizovati nastup naših kompanija na međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije EIMA, koji se održava u Bolonji (Italija) 11-15 novembra 2020. godine.

Sajam EIMA je još jedan od noviteta planiranih u 2020. godini kada je reč o nastupima na međunarodnim sajmovima. Zainteresovani izlagači će u narednom periodu moći da se prijave za učešće na EIMA sajmu, u okviru nacionalnog štanda Srbije putem javnog poziva, koji će objaviti RAS i PKS.

EIMA International postoji od 1969. godine. Sa četiri specijalizovana salona otvoren je za predstavnike prerađivačke industrije iz celog sveta i pruža im mogućnost da se predstave i budu u koraku sa inovacionim rešenjima u sektoru.

EIMA se održava na Bolonjskom sajmu, na 375.000m2 izložbenog prostora. Preko 1.900 kompanija iz 50 zemalja sveta učestvuje na sajmu, prezentujući više od 50 hiljada modela mašina i opreme za svaku vrstu poljoprivrednih aktivnosti.

Predstavljanje na EIMA je samo jedan od 17 nastupa srpskih kompanija koje, kao deo aktivnosti Programa Internacionalizacije, RAS i PKS organizuju u 2020. godini. Cilj Programa je da omogući firmama da prezentuju svoje proizvode i usluge na međunarodnom tržištu, da kreiraju nove poslovne kontakte, informišu se o uslovima prisustva na stranim tržištima i da prate trendove u sektorima. Pored otvaranja mogućnosti kompanijama da osvoje nova tržišta i uvećaju izvoz, učešćem na sajmovima širom sveta, planiranim Programom internacionalizacije, ujedno se radi i na brendiranju Srbije kao povoljne poslovne i investicione destinacije.

 

Pratite objave jer uskoro slede novi javni pozivi za učešće na međunarodnim sajmovima.

 

Više o sajmu EIMA International 

Program internacionalizacije

Pogledajte kalendar sajmova planiranih za 2020. godinu

 

 

29.jpg