VESTI

REGIONALNI PROJEKAT RAS I JICA O USPOSTAVLjANjU MENTORINGA U PREDUZETNIŠTVU

Sep 19, 2017

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) vas pozivaju na svečano obeležavanje početka realizacije projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MSPP u zemljama Zapadnog Balkana, faza 2, 2017-2020”, koji zajedno realizuju sa razvojnim agencijama iz Bosne i Hercegovine (BiH), Crne Gore i Makedonije.

Projekat se odnosi na unapređenje standardizovane usluge mentoringa u Srbiji, kao i nastavak transfera srpske ekspertize na polju mentoringa u Crnoj Gori, BiH i Makedoniji, uz podršku japanskih eksperata. 

Navedeni projekat je rezultat višegodišnje uspešne saradnje RAS i JICA i jedini projekat japanske agencije koji ima regionalni karakter. Takođe, ovo je redak primer da JICA podržava četvrti projekat zaredom u jednoj zemlji.

 

 

     GOVORIĆE     

 

  • Katarina Obradović Jovanović, pomoćnik ministra privrede u Vladi Republike Srbij

  • Masahiro Suga, ministar u Ambasadi Japana u Srbiji

  • Tošijuki Nakamura, generalni direktor Sektora za industrijski razvoj i javnu upravu JICA

  • Ana Žegarac, direktor Sektora za planiranje i razvoj RAS

 

 KADA

 

   Sreda, 20. septembar u 14.00 časova

   Novinari koji su zainteresovani za praćenje događaja pozvani su da dođu do 13.45 radi registracije

  GDE

 

    

    Hotel „Holiday Inn“

 

    Španskih boraca 74, Novi Beograd

 

  O RAS

 

 

Razvojna agencija Srbije je jedan od kreatora programa podrške privredi i vodeći izvršni nosilac ekonomske politike u ime Vlade Republike Srbije. Osnovna delatnost RAS je podrška mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima u cilju osnaživanja privrede Srbije, podrška direktnim ulaganjima i promociji izvoza, podizanje ugleda Srbije i regionalni razvoj. Kako bi se svi delovi Srbije razvijali ravnomerno, RAS u svojoj mreži ima 16 regionalnih razvojnih agencija. U okviru svog delovanja RAS blisko sarađuje kako sa domaćim, tako i sa najvećim međunarodnim institucijama i organizacijama i implementira najbolje primere iz prakse.

 

  O JICA

 

Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) je agencija nadležna za pružanje bilateralne tehničke i finansijske razvojne podrške. Angažovana je na raznovrsnim projektima koji podstiču društveni i ekonomski razvoj.

  

 

 

Agenda