VESTI

Регионални Иновациони Форум 2021 – Позив за учешће на Б2Б сусретима и радионицама

Jun 23, 2021

 

Као део међународне конференције CNN TECH 2021 у хотелу ,,Мона", на Златибору првог јула биће одржан и Регионални Иновациони Форум, у коорганизацији са Европском мрежом предузетништва (ЕЕН). Форум ће имати два сегмента, пословне сусрете (Б2Б и Б2Р) и радионице.

Фото: ЕЕН

 

Развојна агенција Србије, као један од коорганизатора догађаја, позива све заинтересоване да се пријаве и бесплатно учествују на радионицама, као и на Б2Б и Б2Р састанцима.

Пријаве су могуће регистрацијом и израдом профила на линку: http://ecf22.talkb2b.net/

 

У сегменту који је посвећен радионицама предавачи ће бити:

  • Помоћник Министра просвете, науке и технолошког развоја Саша Лазовић који ће говорити на тему: ,,Правци развоја сарадње науке и привреде."
  • Саветници за подршку МСП Тања Кончаревић и Оља Павловић из Развојне агенција Србије РАС) говориће на тему: ,,Извори финансирања за унапређење пословања малих и средњих предузећа"
  • Координатор ТТФ програма Млађан Стојановић (Фонд за иновациону делатност) ће говорити на тему ,,Инструменати за подршку истраживању и иновацијама."
  • Самостални саветник за програме и фондове ЕУ Биљана Глишић из Привредне коморе Србије (ПКС) говориће на тему "Horizon Europe".

 

Организатор форума је Иновациони центар Машинског факултета у Београду ИЦМФ (у оквиру Европске Мреже Предузетништва) и Машински факултет Универзитета у Београду МФБГ, док су коорганизатори догађаја Развојна агенција Србије, Универзитет св. Ћилира и Методија, Привредна комора Републике Српске, Развојна агенција Републике Српске, Универзитет Црне Горе - Машински факултет и Универзитет у Источном Сарајеву.

Значај  допринос у организацији овог скупа дали су Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, фирма "3D Republika",  фирма "Shimadzu d.o.o." i IMW Institut.


Више информација о форуму и конференцији можете пронаћи ОВДЕ.