NEWS

RAS I SARRA POTPISALI SPORAZUM ZA UNAPREĐENJE SARADNJE

Apr 11, 2017

BEOGRAD, 11. aprila, 2017. godine – Razvojna agencija Srbije (RAS) i Srpska asocijacija regionalnih razvojnih agencija (SARRA) potpisale su danas sporazum o saradnji u cilju unapređenja institucionalnog okvira i ravnomernijeg teritorijalnog razvoja zemlje.

Sporazum su u prostorijama Razvojne agencije Srbije, potpisali v.d. direktora RAS Željko Sertić i direktor SARRA Nenad Popović.

Cilj sporazuma je unapređenje strateškog, pravnog i institucionalnog okvira radi što bolje koordinacije i realizacije aktivnosti u oblasti regionalnog razvoja, podizanje kapaciteta SARRA, kao i razvoj konkurentnosti na svim nivoima privrede.

Direktor SARRA Nenad Popović je ocenio da će sporazum unaprediti već postojeću saradnju RAS i SARRA i da će rad na zajedničkim aktivnostima doprineti efikasnijem i ravnomernijem regionalnom razvoju Srbije.

Više o tome možete pogledati na http://www.tanjug.rs/full-view1.aspx?izb=323291

SARRA je udruženje 15 akreditovanih regionalnih razvojnih agencija formirano u cilju stvaranja institucionalnih preduslova za održivi i ravnomerni regionalni razvoj. Članice udruženja su u proteklom periodu bile ključni nosioci razvojnih procesa na teritorijijama koje pokrivaju povezujući aktere iz više sektora sa lokalnim samoupravama, ključnim nosiocima lokalnog ekonomskog razvoja, u partnerstva zasnovana na strateški identifikovanim potrebama i interesima.

20170411_120739.jpg 20170411_120821.jpg  

SPIEF 17 - Serbia enjoys auto supplier boom with competitive wages

More

Development Agency of Serbia (RAS )Supports and participates in the implementation of projects of international character

More

USAID - RAS Private Sector Development Project

More

Serbian Furniture Industry Conference, 08.11.2016.

More