VESTI

RAS I PKS VODE DOMAĆE FIRME NA PRIVREDNI SAJAM U MOSTARU

Jan 24, 2018

Srbija je zemlja partner ovogodišnjeg sajma

 

BEOGRAD – 24. januara, 2018. godine - Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) pozivaju kompanije da se do 8. februara prijave za učešće na 21. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, koji se održava od 10. do 14. aprila, 2018. godine, a Srbija učestvuje kao zemlja partner.

RAS i PKS u okviru nacionalnog štanda Srbije, organizuju nastup domaćih kompanija sa ciljem da podrže i podstaknu jačanje izvozne privrede i povezivanje domaćih firmi sa partnerima u inostranstvu.

Mostarski sajam privrede odlična je prilika da se predstave, kako potencijal domaće privrede i izvozne mogućnosti, tako i turističke atrakcije, kulturna baština, i sve druge prednosti koje Srbiju čine dobrom destinacijom za ulaganje i poslovanje.

Sajam u Mostaru je, po broju izlagača i posetilaca, najznačajnija sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovini. Na izložbenom prostoru od 30.000m² okupiće se predstavnici privreda i kompanija više od 20 zemalja iz metalske, građevinske, automobilske industrije, poljoprivredno-prehrambenog sektora, visokih tehnologija, kao i iz oblasti usluga od bankarstva do turizma.

Bosna i Hercegovina je za privredu Srbije vodeće izvozno tržište sa značajnim suficitom u razmeni, uz velike mogućnosti za povećanje plasmana proizvoda. Izlagači iz Srbije imaju priliku da predstave proizvodne programe, učvrste postojeće i uspostave nove poslovne veze sa partnerima iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

Prijave za učešće na 21. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru treba dostaviti do četvrtka 8. februara na e-mail: region@pks.rs i sanja.nesic@pks.rs .

Više informacija o uslovima učešća i potrebnoj dokumentaciji nalazi se na zvaničnoj internet stranici RAS OVDE.