ПРВИ ПРОИЗВОД ИЗ ДМ ИНКУБАТОРА ОД САДА НА ПОЛИЦАМА ДМ ДРОГЕРИЈА

Jul 09, 2019

TANOSHINDE сапун, први победнички производ у оквиру пројекта дм инкубатор, стигао је на полице дм дрогерија. Овај природни ручно прављени сапун први је производ на свету сачињен од јаја Јапанске препелице која нису термички третирана или хидрирана.

У оквиру недавно завршеног пројекта дм инкубатор 18 домаћих произвођача добило је прилику да 57 производа из сегмента хране и козметике за негу и лепоту пласира на полице 95 дм дрогерија широм Србије. Први на листи, TANOSHINDE из Београда, стигао је у дм дрогерије у своје две варијанте TANOSHINDE сапун ЛАВАНДА и TANOSHINDE пилинг сапун РУЗМАРИН.  

Ови јединствени сапуни, како на домаћем тако и на страном тржишту, једини су производи на свету  на бази јаја од јапанске препелице, која нису термички обрађена. Само препеличја јаја, од којих се прави TANOSHINDE ЛАВАНДА поседује чак 27 минерала и витамина, преко витамина А, Д, Е, К и целог комплекса витамина Б, од којих се издвајају Б6 и Б12. Таква комбинација у потпуности обнавља и регенерише косу и кожу. Поред тога, TANOSHINDE ЛАВАНДА садржи различита благотворна уља, од којих се издваја уље смиља, које је најскупље уље на свету и основа великог броја фармацеутских препарата свих светских компанија. Уље смиља хидрира кожу, спречава настанак бора, негује посебно осетљиву кожу и видљиво смањује све врсте пега, укључујући пеге изазване старењем. Кокосово уље, такође један од састојака TANOSHINDE сапуна, сузбија бактерије и гљивице и не дозвољава њихово настањивање на кожи, док девичанско маслиново уље кожи даје еластичност. Текстура ових сапуна додатно је обогаћена и колагеном издвојеним из свињске масти који је доказано најбољи елемент за подмлађивање и затезање коже.

TANOSHINDE пилинг сапун РУЗМАРИН, сачињен од љуски препеличјег јајета, садржи чак 32 минерала од којих предњаче калцијум, магнезијум и цинк. TANOSHINDE пилинг сапун пружа кожи додатна дејства, хранећи је минералима који нам најчешће недостају у ишрани, док рузмарин регулише лучење природних уља (себума). Поред тога, овај вишеструко делотворни сапун уклања све нечистоће које запушавају поре, освежава масну кожу лица и главе, а притом је не исушује.

Компанија дм дрогерие маркт Србија покренула је дм инкубатор 1. октобра 2018. године, а пројекат су подржали USAID Пројекат за конкурентну привреду, Развојна агенција Србије (РАС), Национално удружење за развој органске производње Сербиа Органица и Факултет примењених уметности. Они су, свако у својој области, понудили професионалне савете и смернице како би произвођачи добили свеобухватну помоћ и јак темељ за дугорочно успешно пословање.

Лансирање преосталих 55 производа развијених у дм инкубатору очекује се до средине септембра када ће процес од пријаве "сирових" производа до лансирања свих развијених производа бити заокружен.

Компанија дм дрогерие маркт, највећи дрогеријски ланац у Европи, препознала је потенцијал домаће производње и важност подршке компанијама у развоју, те на овај начин још једном показала да као друштвено одговорна компанија брине о заједници у којој послује.