VESTI

Proizvođači građevinske opreme i materijala traže nove partnere u Rusiji

Apr 03, 2019

Proizvođači građevinske opreme i materijala iz Srbije učestvuju na najvećem regionalnom sajmu građevinarstva i prateće industrije „Mosbuild“, koji se održava od 2. do 5. aprila u Moskvi. Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije tradicionalno organizuju predstavljanje proizvodnih programa srpskih kompanija i izlaganje u okviru nacionalnog paviljona.

Ove godine proizvodni i izvozni potencijal na sajmu u Moskvi predstavljaju Milan Blagojević MBS Smederevo, Weiss light Beograd, Кorali Кraljevo, Modulor Beograd, Abl Production Čačak, Trgo-produkt Inđija.

Peći Milan Blagojević MBS i Trgo-produkt Inđija već greju prostore, stanove i vikendice ruskih potrošača, a novi poslovni izazovi i zahtevi kupaca i ove godine su motiv i cilj učešća na sajmu.

Izgradnja poslovnih prostora i stambenih objekata posebno je intenzivna u Moskvi i upravo čelični i stakleni fasadni paneli i sistemi koje proizvodi kompanija Modulor su veoma tražen proizvod. Svetodiodne lampe i sistemi za osvetljavanje prostorija, stanova, objekata, fabrika i bolnica kompanije Weiss light izdvajaju se kvalitetom, postojanošću, savremenim dizajnom i tradicijom.

Кancelarijski nameštaj za kompjutere i monitore, montažne elektro kutije i kablovi uz moderan dizajn izdvajaju proizvodni program Abl Production. Mobilijari i podzemni kontejneri, klupe i oprema za parkove kompanije Кorali tradicionalno predstavljeni na domaćem i regionalnom tržištu perspektivu traže i na potencijalno interesantnom tržištu Ruske Federacije i Evroazijske ekonomske zajednice.

Bilateralnu privrednu saradnju Republike Srbije i Ruske Federacije karakteriše bescarinski plasman proizvoda na osnovu jedinstvenog preferencijalnog Sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje i startna cenovna, konkurentna prednost domaćih srpskih proizvoda - u odnosu na druge, uvozne.

Ruska Federacija je treći trgovinski partner Srbije. Ukupna bilateralna trgovinska razmena u 2018. godini dostigla je oko tri milijarde dolara uz rast od 18,5 odsto, od čega je preko milijardu dolara izvoz Srbije.

Video prilog o nastupu domaćih kompanija možete pogledati OVDE.

Brošuru sa sajma možete pogledati OVDE.