VESTI

Програм обука „ESG PRACTITIONER“ – ESG критеријуми у пракси

Sep 04, 2023

Програм обука за примену ESG критеријума је намењен малим и средњим предузећима за остваривање конкурентске предности и успешног прилагођавања новим регулативама и трендовима на тржишту, а у складу са законским обавезама и захтевима које носи пословање на тржишту Европске уније  

 

Развојна агенција Србије и Програм Уједињених нација за развој позивају представнике малих и средњих предузећа да се пријаве за програм обука за примену ESG критеријума у пракси.

Програм се састоји од низа masterclass предавања, као и радионица које воде искусни стручњаци у области одрживости пословања из Smart kolektiva, а уз учешће гостујућих предавача. 

На програм обука могу се пријавити производна мала и средњих предузећа чији је циљ да унапреде одрживо пословање и  која су извозно орјентисана, као и предузећа која су део или планирају да постану део ланаца великих мултинационалних компанија.

Обуке су бесплатне, а имајући у виду да је број учесника ограничен, предност при селекцији учесника ће имати предузећа која испуњавају услове у вези са делатношћу рада (производна, извозно оријентисана или она која су део ланца великих мултинационалних компанија).

Пратећу документацију и детаље пријаве за Програм обука „ESG PRACTITIONER“ можете преузети ОВДЕ.

Више о Водичу кроз ESG доступно је на страници РАС

 

 

Обуке се организују у оквиру пројекта „Промоција одрживих инвестиција“, који спроводи Програм Уједињених нација за развој у партнерству са Владом Републике Србије, и уз подршку Фонда Уједињених нација за мир и развој и Одељења Уједињених нација за економска и социјална питања.