VESTI

Poziv za poslovne susrete sa francuskim privrednicima- Rok za prijavu 11. jul

Jun 10, 2016

Francuska agencija za investicionu saradnju Business France u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, Privrednom komorom Srbije i Francusko-srpskom privrednom komorom organizuje konferenciju i B2B sastanke francuskih i srpskih kompanija “French – Serbian Business Conference and Seminar”, koji će biti održani u četvrtak, 15. septembra 2016. godine, sa početkom u 8:30 časova, u Parizu, Francuska.

Konferencija u čijem fokusu su sektori poljoprivrede, automobilske i ICT industrije, kao i energetika i zaštita životne sredine, poslužiće da se kroz promociju Srbije kao investicione destinacije i predstavljanje srpskih kompanija, navedena saradnja dodatno intenzivira.

Nakon uvodnog obraćanja zvaničnika Republike Srbije i Francuske, kompanije iz obe zemlje će u okviru okruglih stolova za svaku industriju ponaosob, moći da se upoznaju sa mogućnostima i okvirima potencijalne saradnje. Po završetku uvodnog dela, kompanije će u okviru ranije zakazanih B2B sastanaka, pojedinačno predstavljati svoje proizvode i usluge predstavnicima francuskih kompanija.

Republika Francuska je jedna od najznačajnijih svetskih ekonomija, koju pored tradicionalnog prijateljstva sa Srbijom povezuje i intenzivna privredna saradnja. Izvoz Republike Srbije u Francusku se od 2009. godine do danas udvostručio, čime je Francuska dospela na 10 mesto liste zemalja u koje Srbija izvozi. Takođe, Francuska je i jedna od 10 zemalja najvećih investitora u Republiku Srbiju.

Kompanije zainteresovane za učešće na B2B sastancima neophodno je da se do 11. jula 2016. godine prijave i popune na engleskom jeziku formular za registraciju i isti dostave na email b2b@ras.gov.rs.

Nakon toga, prijavljenim kompanijama će biti omogućeno da zakažu direktne sastanke sa predstavnicima francuskih kompanija. O proceduri zakazivanja sastanaka ćete biti blagovremeno obavešteni.

Radni jezik konferencije i B2B sastanaka je engleski.
Organizacija i troškovi puta i smeštaja padaju na teret svake firme ponaosob, dok je učešće na konferenciji i B2B sastancima besplatno.


Za sve dodatne informacije možete se obratiti na tel. 011/3398-774, ili putem e-maila na b2b@ras.gov.rs

 

Pozivno pismo RAS i PKS

Preliminarna agenda događaja

Formular za registraciju