VESTI

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA ZA E-TRUSTMARK

Sep 01, 2016

Danas je u okviru projekata za Razvoj elektronskog poslovanja objavljen Poziv za dostavljanje ponuda za organizacije koje žele da nastave proces akreditacije i dodele oznake poverenja u elektronskoj trgovini (E-trustmark) malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima. 

Ovaj poziv za dostavljanje ponuda ima za cilj da obezbedi održivost rezultata koje je postigao projekat Razvoj elektronskog poslovanja, a koji se odnose na dizajn, razvoj i implementaciju oznake poverenja u elektronskoj trgovini (E-trustmark). Šta više, ovaj poziv ima za cilj i da identifikuje organizaciju na koju će Projekat preneti prava intelektualne svojine, logo i bazu podataka akreditovanih malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Zadatak odabrane organizacije biće da nastavi rad koji je započeo Projekat, kao i da ga dalje razvija i ugrađuje u poslovnu zajednicu e-trgovine u Srbiji.       

Oznaka poverenja (E-Trustmark) je nov koncept u industriji e-trgovine u Srbiji. Bez obzira da li se radi o prekograničnoj trgovini ili lokalnom tržištu, jedan od ključnih faktora za razvoj e-trgovine je uspostavljanje poverenja između potrošača i prodavaca roba i usluga. Uloga oznake poverenja je da uspostavi taj odnos: oznaka poverenja u elektronskoj trgovini je znak postavljen na websajtu e-prodavnice koji je garant poverenja i pouzdanosti web prodavnice, a koji izdaje nezavisno telo.

Rok za podnošenje ponuda je 30. septembar 2016.

Kompletan tekst poziva pogledajte OVDE.

Više informacija pogledajte na internet prezentaciji Projekta razvoja elektronskog poslovanja u Republici Srbiji.