VESTI

Позив компанијама да учествују у II тематској недељи “ДУБАИ ЕКСПО 2020” – Space Week

Aug 18, 2021

 

Поводом представљања привреде на Светској изложби “Дубаи Експо 2020“, позивамо привреднике из сектора металске и електро индустрије да се до 3. септембра пријаве за учешће у другој тематској недељи под називом „Свемир“.

Фото: Shutterstock

 

Позив за учешће на тематскј недељи број 2 “Свемир” (Space Week) на светској изложби “Дубаи Експо 2020”, која ће бити одржана од 17. до 23. октобра намењен је компанијама из металског и електро сектора које се баве свемирским и авио технологијама, технологијама производње “мини” сателита (CubeSat), авио индустријом, иновацијама, као и технолошко-иновативне стартапове и привредна друштва.

Представници компанија треба да попуне приложене формуларе, на енглеском језику, и доставе их најкасније до 3. септембра на мејл Удружења за металску и електро индустрију ПКС: metalska@pks.rs

У оквиру организованог наступа обезбеђене су повластице за учеснике.

Истраживање свемира убрзано добија све више на значају и постаје једна од најзначајнијих области развоја на глобалном технолошком нивоу, а учешће српских компанија на овој тематској седмици пружа јединствену прилику за остваривање контакта са потенцијалним партнерима из Уједињених Арапских Емирата и осталих земаља учесница.

„Србија има шта да покаже у домену напредних технологија које се користе у свемирским истраживањима, авијацији и сродним делатностима, имамо успешне и иновативне компаније које ће имати прилику да представе своје производно- технолошке програме у овом сектору, као и релевантне истраживачке и научне иституције које могу да презентују своје иновације и пронађу потенцијалне кооперанте, добављаче, сараднике и инвеститоре из различитих земаља и континената. Присуство релевантних светских институција и произвођача у области свемирских технологија и авио индустрије на Светској изложби представља значајну прилику  за наше компаније и институције да постану видљивије и успоставе сарадњу са великим системима као што су NASA, Европска свемирска агенција (ЕСА), SPACE X, BOEING”, каже Марко Селаковић, шеф канцеларије ПКС у Дубаију и Б2Б директор „Дубаи Експо 2020“, изражавајући уверење да ће се српске фирме у овој области производње успешно представити.

Током трајања „Дубаи ЕКСПО 2020“ биће одржано девет тематских недеља, прва почиње са Климом и биодиверзитетом (3-8 октобар), друга је Свемир (од 17. до 22.  октобра), Урбани и рурални развој (од 1. до 5. новембра),  Знање и едукација (од 13. до 17. децембра), Путовања и умрежавање (од 9. до 14. јануара), Глобални циљеви (од 17. до 21. јануара), Здравље (од 30. јануара до 2. фебруара), Пољопривреда и прехрана (од 18. до 23. фебруара) и Вода (од 21. до 25. марта).

Информације о изложби: https://pks.rs/dubai-expo-2020  

 

Линкови за пријављивање компанија: