VESTI

Poslovni susreti firmi ENERGA b2b 2018

Jun 05, 2018

u okviru 8.međunarodnog sajma energije, rudarstva, zaštite prirode i

prateće industrije ENERGA 2018

 

 

Evropska preduzetnička mreža u Bosni i Hercegovini i Srbiji i brojne međunarodne organizacije i agencije za podršku poslovanju iz Evropske unije i regiona, organizuju poslovne susrete firmi u okviru 8. Međunarodnog sajma energetike, rudarstva, zaštite prirode i prateće industrije ENERGA 2018 (19 – 21. jun 2018.). Za više informacija o sajmu posetite http://energa.ba/

Poslovni susreti firmi ENERGA b2b 2018 održaće se 19. juna 2018.god. u Centru Skenderija, Sarajevo, a cilj im je da podrže kompanije u pronalasku internacionalnih partnera na sajmu. Učesnici mogu ugovoriti sastanke sa potencijalnim partnerima u skladu sa svojim potrebama i interesima, te direktno razgovarati o mogućnostima saradnje.

U proteklim godinama sajam i prateća konferencija ENERGA svojim sadržajima i strukturom učesnika potvrdili su se kao uspešan i atraktivan poslovni događaj i time se svrstali među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u regionu. Sajam ENERGA je mesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentuju trendovi, raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, prateće industrije (metalska, mašinska, građevinska i inžinjering), kao i različiti oblici poslovne saradnje, domaćih i inostranih kompanija.

Sarajevo će tokom Međunarodnog sajma i konferencije ENERGA 2018 biti regionalni energetski centar na kojem će se okupiti više od 100 izlagača iz 15 zemalja, kako regije, tako i sveta, a koji će predstaviti proizvode, projekte, ideje i usluge svojih kompanija. ENERGA se održava pod sloganom „MISLITI NA BUDUĆNOST / THINKING THE FUTURE“.

 

Tematske oblasti poslovnih susreta:

 • Energija
 • Elektrika i elektronika
 • Rudarstvo
 • Zaštita okoliša
 • Metali i proizvodi od metala
 • Mašine i uređaji
 • Građevinarstvo i građevinski materijali
 • Inžinjering, dizajn i konsalting

Besplatno se registrujte za učešće na poslovnim susretima i rezervišite svoje sastanke  na stranici: http://www.energa2018.talkb2b.net . Rokovi su:

 • 13. jun 2018:     Elektronska registracija učesnika (unošenje profila firmi na web stranicu poslovnih susreta)
 • 18. jun 2018:     Izbor profila potencijalnih partnera i rezervacija B2B sastanaka na web stranici poslovnih susreta
 • 19. jun 2018:    Poslovni susreti firmi ENERGA b2b 2018

 

Za dodatne informacije i pomoć prilikom registracije kontaktirajte Razvojnu agenciju Srbije na e-mail: een@ras.gov.rs ili Sarajevsku regionalnu razvojnu agenciju SERDA na  e-mail: aida@serda.ba