VESTI

Počele besplatne obuke za početnike u poslovanju i privrednike

May 12, 2016

U gradovima i opštinama širom Srbije u okviru Godine preduzetništva počele su obuke za privrednike i početnike u poslovanju o tome kako započeti posao, pripremiti poslovni plan i poslovati sa bankama, unaprediti poslovanje i prodaju marketingom, a za one koji prvi put izvoze – kako uspeti na stranim tržištima.

Ove obuke sprovode regionalne razvojne agencije u okviru Programa Standardizovani set usluga za mikro, mala i srednja preduzeća, koje sprovodi Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije.

U okviru Programa, regionalne razvojne agencije pružaju mikro, malim i srednjim preduzećima i informacije o započinjanju poslovanja, nacionalnim i međunarodnim programima podrške preduzetništvu, dostupnim domaćim i stranim izvorima finansiranja,  testiranje poslovne ideje, ali i besplatne savetodavne usluge, mentoring i promocije.

Više informacija o terminima i mestu održavanja obuka pogledajte u Najavi događaja na internet prezentaciji www.godinapreduzetnistva.rs ili u regionalnim razvojnim agencijama.