VESTI

Počela izgradnja fabrike “Minth” u Loznici

Apr 03, 2019

Kineska kompanija “Minth Automotive Europe” počela je 02.04.2019. godine u Loznici izgradnju fabrike u kojoj će proizvoditi aluminijske delove za automobile. Investicija u vrednosti od 100 miliona evra biće realizovana u dve faze, a u planu je zapošljavanje 1.000 ljudi.

Obeležavanju početka izgradnje fabrike prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da će nova kineska investicija u Srbiji biti prekretnica za Loznicu, a mnogo će značiti i za celu Srbiju.

On je dodao da očekuje još mnogo kineskih investicija u Srbiji, čemu će podsticaj biti i njegov susret sa kineskim predsednkom Si Đinpingom 25. aprila u Pekingu, koji će, kako je rekao, biti dodatni podsticaj za kineske investitore i dalja podrška Kine politici ekonomskog razvoja Srbije.

"Minth grupacija" ima proizvodnju na više od 30 lokacija u Kini, Tajlandu i Meksiku, a delovima snabdeva glavne proizvodjače automobila koji imaju više od 80 odsto udela na globalnom tržištu i izvozi u Australiju, Evropu, Severnu Ameriku, Japan i jugoistočnu Aziju.