VESTI

Počela gradnja fabrike "Adient", posao za 1.500 radnika

Jun 03, 2019

Loznica, 31. maja, 2019. godine - Ceremonijom postavljanja kamena temeljca počela izgradnja fabrike "Adient", američke kompanije koja posluje u 34 zemlje sveta i koja je globalni lider u proizvodnji automobilskih sedišta.

Obeležavanju početka izgradnje pogona prisustvovao je  predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je tom prilikom istakao da je "Adient" do sada zaposlio 410 ljudi, a da ima obavezu do kraja 2020. godine da zaposli ukupno 1.500 ljudi.

Kako je rekao, izgradnjom fabrike "Adient" u Loznici biće obezbeđena budućnost za 1.500 porodica, i oživeće ceo grad.

Potpredsednik poslovne jedinice Adienta za Evropu, Bliski istok i Afriku Vladimir Teplik je rekao da je ta kompanija globalni lider u proizvodnji automobilskih sedišta, sa oko 85.000 zaposlenih u 238 pogona u 34 zemlje i ima proizvodnju od 25 miliona sedišta godišnje.

Kako je kazao Teplik, od osam zemalja koje su bile u konkurenciji za lokaciju ovog pogona, Srbija je izabrana jer ima "prijateljske i kvalifikovane radnike", razvija infarstrukturu i investitorima obezbeđuje dobre uslove za poslovanje.

U pogonu u Loznici će se proizvoditi presvlake za autosedišta, a planirano je da u kasnijoj fazi fabrika proširi proizvodnju i na sedišta za najpoznatije automobilske marke.