VESTI

OTVORENA RADIONICA ZA MLADE PREDUZETNIKE “ZNANJEM DO CILJA”

Oct 26, 2017

U okviru 62. Međunarodnog sajma knjiga, na Beogradskom sajmu u hali 2B, otvorena je radionica za mlade preduzetnike “Znanjem do cilja”, koju organizuje Savet za zapošljavanje i privredni razvoj Grada Beograda.

Cilj radionice je da se mladi ljudi upoznaju sa uslovima započinjanja sopstvenog biznisa, čuju iskustva iz prakse od preduzetnika koji su pokrenuli 50 start up projekata ili dobili subvencije od državnih institucija.

Na radionici učestvuju i predstavnici Razvojne agencije Srbije (RAS), koji će potencijalne preduzetnike upoznati sa mogućnostima podrške koju RAS pruža, sa preduslovima za apliciranje za bespovratna sredstva, obuku za početnike, opremu za poslovanje ili mentoring podršku.

Član Gradskog veća zadužen za privredu i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević istakao je da će osim podrške RAS, učesnici takođe biti u prilici da nauče kako da od Fonda za razvoj dobiju kredit ili dodatna sredstva od Sekretarijata za privredu, ili kako sa dobrim projektom dobiti lokal u Beogradu na 24 meseca bez kirije.

Događaj je podeljen na dva segmenta koja su jako važna za upoznavanje sa svetom preduzetništva, samozapošljavanja  i start ap ideja kod Beograđana.

Prvi segment je Akademija preduzetništva  na kojima će predstavnici članica Saveta za zapošljavanje Grada Beograda (Fond za razvoj Grada Beograda, Regionalna razvojna agencija, Nacionalna služba za zapošljavanje) upoznati zainteresovane građane sa sredstvima koje nude za pokretanje sopstvenog biznisa. Takođe tu će biti i predavanja kako postati uspešan preduzetnik ,kako zaštiti svoj patent od krađe.

Drugi segment je Sajam preduzetništva gde će preko 50 preduzetnika na štandovima  podeliti svoja iskustva o tome kako su od prvobitne stratap ideje razvili  sopstveni biznis i postali preduzetnici, koji sada zapošljavaju ljude. Na standovima će biti i pobednici takmičenja Najbolja start ap ideja, takmičenja koje je Grad Beograd organizovao u aprilu ove godine,a pobednici  srednjoskolci sa najboljim idejama su dobili vredne novčane nagrade od privatnih firmi kao i  kancelarije za rad u Naučno tehnoloskom parku Beograda.