Otvorena fabrika kablova Amphenol Automotive Technology

Dec 13, 2018

TRSTENIK – 13. novembar, 2018. godine – Fabrika kablova za auto-industriju ''Amphenol Automotive Technology'' otvorena je danas u Industrijskoj zoni u Trsteniku u kojoj će biti zaposleno 1.000 radnika. Vrpcu su presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik i generalni direktor korporacije Amphenol Diter Ermantraut, a svečanom otvaranju prisustvovali su i direktorka fabrike u Trsteniku Jana Javorka, kao i predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić.

Američka kompanija "Amphenol Automotive Technology", koja proizvodi kablove za autoindustriju, danas je u industrijskoj zoni u Trsteniku otvorila fabriku, gde je planirano zapošljavanje 1.000 ljudi. Kompanija posluje u Srbiji od avgusta meseca, a sada u industrijskoj zoni Trstenika, u halama površine 7.000 kvadratnih metara pokreće novu proizvodnju u ovom delu Evrope.

Otvaranju fabrike prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je u obraćanju novinarima istakao da je nova investicija važna kako bi se smanjio odlazak ljudi iz Trstenika. Uz predsednika Republike Srbije vrpcu na otvaranju presekli su i potpredsednik i generalni direktor korporacije Amphenol Diter Ermantraut, a svečanom otvaranju prisustvovali su i direktorka fabrike u Trsteniku Jana Javorka i predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić.

Lokalna samouprava investirala je 125 miliona dinara u obezbeđivanje i opremanje nove industrijske zone. Predsednik opštine Trstenik, Aleksandar Ćirić, istakao je da otvaranje novih radnih mesta za ovu opštinu podrazumeva smanjenje nezaposlenosti i poboljšanje životnog standarda građana. 

Korporacija Amphenol osnovana je 1932. godine, zapošljava oko 70.000 radnika u 26 zemalja širom sveta.