Otvoren novi pogon fabrike „Martini gradnja“ u Inđiji

Jun 15, 2020

 

Nova proizvodna hala domaće kompanije Martini gradnja otvorena je juče u Inđiji - 40 novih radnih mesta

 

Uz postojeći proizvodni pogon od 16.000 m2 izgrađena je nova, veća hala sa najsavremenijom automatizovanom fabrikom betona u koju je uloženo gotovo šest miliona evra. Zaposleno je još 40 radnika, većina iz drugih krajeva Srbije.

Martini gradnja bavi se proizvodnjom i montažom prefabrikovanih betonskih konstrukcija, kako za poslovne objekte, tržne centre, proizvodne hale, tako i za objekte namenjene za poljoprivredu. Većina konstrukcija za hale, fabrike i tržne centre izgrađene u Srbiji nastale su u Inđiji u pogonima ove kompanije.

Obeležavanju početka rada pogona prisustvovala je predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

Premijerka Brnabić je tom prilikom izjavila da naše domaće firme mogu da rastu i jačaju.

“Zato nikada nismo pravili razliku između stranih investitora i domaćih investitora. Bili su nam jako važni strani investitori, zato što kad dolaze strani investitori u Srbiju, onda i naše kompanije jačaju”, istakla je predsednica Vlade.

Ona je naglasila da su prema zakonskim propisima u Srbiji izjednačene domaće i strane kompanije.

Za 11 godina rada firma Martini gradnja učestvovala je u izgradnji 250 privrednih objekata ukupne površine milon i po kvadratnih metara.

Naš potencijal veliki je pruga koja prolazi kroz našu opštinu, a koja nam daje mogućnost da kupujemo sirovine iz južne Srbije, a sa druge strane i da izvozimo naš gabaritni stub i naše elemente”, ističe Danijel Đurić, direktor Martini gradnje Inđija.

Kompanija „Martini gradnja“ u Inđiji posluje od 2009. godine.