NEWS

ODŽAN TRODNEVNI TRENING ZA IZVOZNIKE NA ZLATARU

Mar 15, 2017

Regionalna razvojna agencija Zlatibor iz Užica, održala je od 13. do 15. marta na Zlataru, trening pod nazivom "Finansijske mogućnosti za izvoz".

Na treningu je prisustvovalo 26 firmi iz tri sektora: agrobizns, tekstil i laka industrija, sa teritorije 12 opština u kojima se projekat realizuje. 


Radi se o Programu razvoja privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji, koji finansira USAID, a realizuje Razvojna agencija Srbije preko regionalnih agencija u Užicu, Kraljevu, Novom Pazaru i Leskovcu.

Namenjen je MMSP koje imaju izvozni potencijal ili kompanijama koje već izvoze svoje proizvode i usluge. Inače, u interaktivnom radu sa predavačem predstavnici kompanija su imali mogućnost da unaprede svoja znanja i veštine. 

Cilj treninga je upoznavanje učesnika sa naprednim procedurama i novim metodama za izvoz, informisanje o izvorima podrške i drugim elementima osnaživanja MMSP i preduzetnika za aktivnosti izvoza i povećanja konkurentnosti. Učesnici su imali prilike da čuju više informacija o izazovima izlazaka na nova tržišta, analizi tržišta, postupku i proceduri izvoza.

KREIRAJ ŽIVOT.jpg

SPIEF 17 - Serbia enjoys auto supplier boom with competitive wages

More

Development Agency of Serbia (RAS )Supports and participates in the implementation of projects of international character

More

USAID - RAS Private Sector Development Project

More

Serbian Furniture Industry Conference, 08.11.2016.

More