VESTI

Одржан „Serbian-Bulgarian Business Forum” и Б2Б састанци у Софији

Jun 09, 2021

 

Развојна агенција Србије (РАС) била је један од учесника пословног форума „Serbian-Bulgarian Business Forum” одржаног 8. јуна у Софији који је имао за циљ да унапреди сарадњу две земље на пољу економије, посебно када је реч о сарадњи привредника и размени знања по питању привлачењу инвестиција. Догађај је окупио 37 привредника и садржао је и Б2Б сегмент.

 

Конференцију су обраћањем отворили заменица министра економије Бугарске Калина Константинова, директор БСМЕПА Бојко Таков и директор сектора за планирање и анализу РАС Владимир Јовановић и амбасадор Србије у Бугарској Жељко Јовић.

У оквиру форума виши саветник за стратешка улагања у РАС Предраг Деретић презентовао је пословну климу Србије и потенцијале  за економски развој и даља инвестирања, а на исту тему је говорио и директор Бугарске агенција за инвестиције Стамен Јанев.

Догађај је окупио око 37 привредника, а након конференције одржан је низ Б2Б састанака између компанија из ИТ сектора, производње медицинске и лабораторијске опреме, машинске индустрије, текстилне и прехрамбене производње, као и енергетике.

Форум је организовала Агенција за промоцију малих и средњих предузећа Републике Бугарске (БСМЕПА), уз подршку амбасаде Републике Србије у Бугарској и амбасаде Републике Бугарске у Србији.

 

Фото: РАС