VESTI

ODRŽANA RADIONICA ZA KREIRANJE INSTRUMENATA PODRŠKE KONKURENTNOSTI I IZVOZU

May 09, 2017

Svetska banka je u okviru Projekta za unapredjenje konkurentnosti i zapošljavanja, 13. aprila 2017. godine, održala celodnevnu radionicu za tim Razvojne agencije Srbije iz Sektora za planiranje i razvoj i Sektora za podršku MMSP.

Razvojna agencija Srbije je u martu 2017. godini plasirala 8 programskih paketa pod sloganom „Kreiraj život“ za podršku MMSP u cilju podsticaja preduzetništva i pokretanja sopstvenog biznisa, povećanja konkurentosti i inovativnosti u poslovanju, unapredjenja usluga podrške od strane organizacija i institucija, kao i podsticaj razvoja izvozno orjentisanih MMSP. Zbog izuzetno velikog značaja sektora MMSP i preduzetnika za privredni rast i razvoj, kao i za povećanje zaposlenosti, RAS uz podršku Svetske banke ulaže permanentan napor za unapređenje svojih usluga i podrške MMSP i preduzetnicima.

Cilj radionice je sagledavanje programskih aktivnosti u tekućoj godini, razrada alata za monitoring i evaluaciju realizacije programa, diskusija o unapredjenju programa za narednu budzetsku godinu uz koordinaciju eksperata Svetske banke, povećanje vidljivosti dinamike rada radnih grupa i komisija za ocenu projekata kroz kreiranje kalendara aktivnosti i razvoj drugih alata za unapredjenje podrške i efikasnije poslovanje RAS, a samim tim i pružanje kvalitetnije usluge krajnjim korisnicima.