VESTI

Novi pogon kompanije Magna u Aleksincu – u planu dodatno investiranje

Jun 04, 2020

 

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić posetila je novotvorenu fabriku kanadske kompanije Magna u Aleksincu. Fabrika u Aleksincu počela je sa radom i zaposlila već 100 radnika, a kako je najavljeno, u planu je zapošljavanje još 1.000 ljudi.

 

U prvoj fazi otvaranja pogona u Aleksincu preuređena je hala na brownfield lokaciji i tokom marta i aprila zaposleno prvih 100 radnika koji su prošli obuku u Odžacima. U planu je i druga faza investicije koja bi podrazumevala izgradnju nove proizodne hale, iliti greenfield investiranje.

Magna je prisutna je u Srbiji već šest godina, u Odžacima ima veći pogon i bavi se proizvodnjom presvlaka za sedišta za automobile svih brendova, a sada je proširila svoje proizvodne kapacitete i fabrikom u Aleksincu.

Širenje proizvodnje ove kompanije, predsednica Vlade ocenila je kao najbolju referencu za dolazak stranih investitora i promociju Srbije kao investicione lokacije.

''Ovo je posebno važno, ne samo za Aleksinac, već za ovaj deo Srbije. Više od 1.000 zaposlenih je značajan broj, to će pomoći da ljudi ostanu ovde da žive, rade i stvaraju porodice i da na taj način podignemo čitav ovaj kraj'', istakla je predsednica Vlade Ana Brnabić.

 

       FOTO: Opština Aleksinac