VESTI

Međuklasterski i međusektorski sastanci Cluj Napoca - International Innovation Partnership

Jul 31, 2019

Na petoj konferenciji “Transylvanian International Clusters Conference” u Cluj-Napoca u Rumuniji, 20. septembra ove godine biće organizovani C2C, B2B, C2B sastanci “International Innovation Partnership”, pod krovnom temom “Klasteri: Ekosistemi za inovacije i novi biznis”.  Razvojna agencija Srbije koorganizator je ovog događaja, u okviru aktivnosti Evropske mreže preduzetništva (EEN).

Cilj poslovnih sesija je povezivanje učesnika iz različitih sektora i oblasti, poput ICT, E- zdravstva, kreativnih industrija, Agro i prehrambene industrije, energije, industrije izrade i prerade nameštaja, kako bi se promovisala i pospešila sektorska i međusektorska saradnja u cilju prevazilaženja globalnih izazova u industrijama i poslovanju.

S tim u vezi, događaj je namenjen svim klasterima, institucijama i organizacijama zainteresovanim za cross-sektorsku saradnju, podršku inovacijama, razvoj novih poslovnih saradnji  i zainteresovanim da prošire svoje poslovne prilike na međunarodnom nivou.

Ovi poslovni susreti su najveći međusektorski događaj u Jugoistočnoj Evropi, tako da će i ove godine okupiti učesnike iz Evrope, Azije i Severne Amerike.

Dan pre poslovnih sesija, 19.09.2019. godine, biće održana konferencija “Transylvanian International Clusters Conference” na kojoj mogu učestvovati svi učesnici poslovnih sesija.

O konferenciji možete saznati više na linku https://transylvanianclusters.ro.

Poslovni susreti planirani su za 20.09.2019. godine, u dve odvojene sesije.

Registracija i učešće na sesijama, kao i na konferenciji, je besplatno. Zainteresovani se mogu prijaviti putem linka https://tcic2019.b2match.io, a rok za to je 6. septembar.