MoU Kyungshin Cables i Smederevske Palanke– uskoro izgradnja fabrike

Mar 09, 2020

 

Južnokorejska kompanija Kyungshin Cables i Opština Smederevska Palanka potpisali su Memorandum o razumevanju kojim se predviđa gradnja fabrike u industrijskoj zoni na Guberašu, u kojoj će biti zaposleno između 700 i 1.000 radnika.

 

Investicija vredna oko 20 miliona evra podrazumeva izgradnju fabrike za proizvodnju kablova za sistem punjenja baterija za električna vozila, a planirano je da se kamen temeljac postavi u aprilu ove godine, dok bi početkom 2021. fabrika počela da radi punim kapacitetom.

Memorandum su potpisali Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka i Čen Hi Kim, direktor Kyungshin Holdingsa, a potpisivanju su prisustvovali Ministar privrede Goran Knežević, predstavnici Razvojne agencije Srbije, Nj.E. ambasador Republike Koreje u Srbiji, Hjong-ćan Če, generalni direktor KOTRE Sung Gi Li, načelnik Podunavskog upravnog okruga, Nebojša Pavlović, kao i direktori i menadžeri Kyungshin Cable, Kyungshin Holdinga i Kyungshin Grupe.

Kyungshin Cables će u Smederevskoj Palanci proizvoditi delove za tradicionale automobile, ali i komponente za električne baterije, koje će pokretati automobile, proizvode visoke tehnologije, koji predstavljaju budućnost automobilske industrije”, rekao je ambasador Južne Koreje Hjong-ćan Če.

Predstavnik Razvojne agencije Srbije Predrag Deretić ocenio je da region ove dve opštine ima "fantastičnu logističku poziciju" i dodao da će industrijska zona sa potrebnom infrastrukturom privući investicije.

Kyungshin Cables ko, Ltd. je jedna od kompanija koja pripada Kyungshin Grupi, koja proizvodi auto-delove i isporučuje ih, uglavnom, kompanijama Hyundai i Kia Motors.

Glavna poslovna oblast ove kompanije proširena je sa automobilskih i industrijskih žica i kablova na proizvodnju auto-delova za visokonaponska i niskonaponska električna vozila. Kyungshin Grupa poseduje poslovne lokacije širom sveta, u SAD, Poljskoj, Kini, Meksiku, Indiji, Hondurasu, Kambodži.