VESTI

Konferencija „Nove mogućnosti za investiranje 23“

May 22, 2023

Investicionu konferenciju „Nove mogućnosti za investiranje 23“, kao uvodni događaj za sajam „SEE Invest EXPO 2024“, organizovao je grad Kragujevac uz podršku Razvojne agencije Srbije, Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Šumadija sajma.

 

KRAGUJEVAC, 19. maja 2023. godine - Investiciona konferencija „Nove mogućnosti za investiranje 23“ okupila je predstavnike Evropske unije, ambasada u Republici Srbiji, međunarodnih i nacionalnih finansijskih organizacija, predstavnike gradova i opština iz zemlje i regiona, uspešnih međunarodnih kompanija, državnih i međunarodnih institucija

Cilj konferencije jeste promocija najznačajnijih razvojnih i investicionih projekata, lokacija i destinacija u Republici Srbiji i regionu, predstavljanje programa podrške, kao i pronalaženje rešenja za brz tehnološki napredak.

Nikola Janković, direktor Sektora za međunarodnu saradnju u Razvojnoj agenciji Srbije, predstavio je prisutnima investicione potencijale, prednosti ulaganja u Srbiji, kao i programe podrške kako investitorima, tako i malim i srednjim preduzećima. Pored RAS, programe podrške prezentovali su i predstavnici EBRD, a primere dobre prakse MIND grupa, kompanija “Sunce Marinković” i “Energetika” Kragujevac.

Na Investicionoj konferenciji "Nove mogućnosti za investiranje 23" NJ.E. ambasador Evropske unije Emanuel Žiofre i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić potpisali su pismo o namerama o otvaranju Evropske kuće u Kragujevcu.

Tokom konferencije održane su i dve panel diskusije – prva pod nazivom Zašto je Srbija/Zapadni Balkan dobra investiciona lokacija i u kom pravcu treba razvijati potencijale, dok je na drugoj bilo reči o razvoju industrijskih i tehnoloških parkova u Srbiji.

   

Foto: Šumadija sajam, Kragujevac