VESTI

KOMPANIJE IZ SRBIJE NA SAJMU ROBNIH MARKI U AMSTERDAMU

May 29, 2018

 

AMSTERDAM – 29. maja, 2018. godine - Na Međunarodnom sajmu robnih marki „PLMA“ u Amsterdamu, koji je otvoren danas  i trajaće do srede, 30. maja, 12 kompanija iz Srbije predstavlja svoje proizvode.

Na nacionalnom štandu Srbije u hali za prehrambene proizvode svoju ponudu predstaljaju: „ITN Group“ – Beograd, „Master Fruits“ – Beograd, „Hibrid“ – Beograd, „Laki“ – Arilje, „Jugprom“ – Leskovac, „All Berries“ – Ivanjica, „Frikom“ – Beograd, „Jaffa“ – Crvenka, „Venac“ – Stara Pazova, „Agranela“ – Valjevo, „MIN Commerce“ – Beograd, „Stojanović Pharm“ – Novi Sad.

Nastup domaće privrede, u okviru nacionalnog štanda, organizovale su Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije i uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu, sa ciljem promocije i jačanja izvoza firmi u sektoru agrobiznisa.

U okviru domaće delegacije, sajmu prisustvuju vršilac dužnosti direktora RAS Radoš Gazdić i izvršni direktor RAS Žarko Milićević.

Osim 12 izlagača na nacionalnom štandu, na sajmu samostalno izlaže sedam kompanija iz Srbije, dok će veliki broj srpskih firmi posetiti „PLMA“.

„PLMA“ (www.plmainternational.com) više od 30 godina predstavlja vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca. U 2016. godini na sajmu je učestvovalo više od 4.300  izlagača od čega se 60 zemalja predstavilo sa nacionalnim štandovima. Sajam je posetilo oko 13.000 stručnih posetilaca iz 120 zemalja.