Компанија dm drogerie markt добитник Признања за развој локалног предузетништва

Dec 16, 2019

На традиционалној додели Годишњих награда Српске асоцијације менаџера у оквиру сегмента „За подршку конкурентнијој привреди“ компанији дм дрогерие маркт уручено је Признање за развој локалног предузетништва захваљујући успешној реализацији пројекта дм инкубатор.

Ове године, по први пут, Српска асоцијација менаџера (САМ) је у сарадњи са УСАИД Пројектом за конкурентну привреду доделила специјална признања компанијама које су током 2019. године уложиле посебне напоре у промоцију и развој прехрамбене индустрије, подизање конкурентности у производњи хране, развој малих локалних предузетника, као и увођење иновација на тржишту. Тако је dm drogerie markt препознат као водећа компанија која је, реализацијом пројекта dm inkubator, дала посебан допринос развоју локалног предузетништва.

„Пројекат dm inkubator у оквиру којег је 18 домаћих произвођача добило јединствену прилику да кроз dm drogerije пласира 57 производа из сегмента хране и из сегмента за негу и лепоту, покренули смо како бисмо пружили подршку домаћим компанијама различитог бизнис формата. У нашем асортиману већ има преко 1.500 српских производа, а овим пројектом желели смо да створимо тржишне услове и за остале иновативне домаће произвођаче који су им у редовним околностима тешко доступни. Наш идентитет темељи се на друштвено одговорном пословању и велика нам је част што као компанија можемо да утичемо на привредни развој домаћег тржишта. Нарочито смо поносни када, као у случају овог Признања, потврде нашег пословања долазе управо из струке“, изјавила је Алеxандра Оливера Коричи, директорка dm drogerie markt Србија и Северна Македонија.

Пројекат dm inkubator компанија dm drogerie markt покренула је 1. октобра 2018. године, у сарадњи са УСАИД Пројектом за конкурентну привреду, Развојном агенцијом Србије (РАС), Националним удружењем за развој органске производње Serbia Organica и Факултетом примењених уметности, са циљем да домаћим произвођачима омогући да развију и пласирају своје производе на полицама dm-а, највећег дрогеријског ланца у Европи. Уз помоћ ментора и стручњака из области прехране, козметологије, асортимана, дизајна и маркетинга, учесници су радили на унапређењу својих производа и пословања, након чега су добили прилику да освоје купце у преко 90 dm drogerija у земљи.

Признање за развој локалног предузетништва САМ представља додатну потврду бизнис модела dm inkubatora који је реализован захваљујући успешном партнерству јавног и приватног сектора.

Награде Српске асоцијације менаџера, која окупља преко 450 професионалних менаџера, додељују се једном годишње са циљем афирмисања компанија, менаџера, образовних институција и новинара који се залажу за боље услове пословања, професионализацију менаџерске струке, промоцију етичког и друштвено одговорног пословања као и развој лидерства међу младима.