VESTI

Firme iz Srbije na međunarodnom sajmu tehnike „Hannover Messe“ 2019

Apr 01, 2019

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PКS), organizuju nastup 10 domaćih kompanija na međunarodnom sajmu tehnike „HANNOVER MESSE“ 2019, koji će se održati u Hanoveru, Nemačka, u periodu od 01. do 05. aprila 2019. godine.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte. Na sajmu „HANNOVER MESSE“ 2019, kompanije iz Srbije predstaviće svoje proizvode u Hali 4, na nacionalnom štandu br. C52 površine 100 m².

U okviru nacionalnog štanda Srbije, pod jedinstvenim sloganom „The tradition of producing excellence“ predstaviće se kompanije: ALBON ENGINEERING & MANUFACTURING Ruma, PERFOM Požega, SANVI Trstenik, PPT Petoletka Trstenik, RESOR Gadžin Han, MIDMAS Bačka Topola, kao i firme sa sedištem u Beogradu: ALEĐO, VESIMPEX, SERVOTEX i MING.

„HANNOVER MESSE“ se održava više od 60 godina u sajamskom prostoru „Hannover Messe“ i predstavlja vodeći tehnološki sajam na tržištu Evrope. U 2018. godini na sajmu je učestvovalo više od 6.500, a sajam je posetilo preko 220.000 posetilaca. Nijedan drugi sajam ne prikazuje sve elemente u industrijskom lancu vrednosti na tako sveobuhvatan i detaljan način, te su srpske kompanije u prilici da prikažu svoje pojedinačne snage, ali i da učestvuju u interdisciplinarnoj razmeni znanja.

Savezna Republika Nemačka je jedan od glavnih partnera Republike Srbije u spoljnotrgovinskoj saradnji i jedan od najvećih investitora. Privredna saradnja se odvija kroz robnu razmenu, bankarsko-finansijsku saradnju, ulaganje stranih partnera, oplemenjavanje, kompenzacione poslove, saradnju u oblasti saobraćaja, turizma, prenos visoke tehnologije, promet u slobodnim zonama, edukaciju srpskih stručnjaka, donacije....

Brošuru možete pogledati OVDE.