VESTI

Embedded tehnologije iz Srbije na sajmu u Nirnbergu

Feb 24, 2020

Jedan od noviteta među sajmovima na kojima nastup srpskih kompanija organizuju Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) je sajam integrisane elektronike „Embedded World“ koji počinje sutra (25.02.) i trajaće do 27. februara.

Naša zemlja i kompanije koje se bave embedded sistemima, nakon dužeg vremena, ponovo se predstavljaju međunarodnom tržištu sa proizvodima i rešenjima ove tehnologije.

U Nirnbergu, gde se održava sajam, u okviru nacionalnog štanda Srbije površine 80m2 , u hali 4A, predstaviće se sedam domaćih firmi.

Na ovoj svetskoj smotri embedded tehnologija Srbiju predstavljaju kompanije: DECODE (Beogad), МИКРОЕЛЕКТРОНИКА (Beograd), Digital Logic (Požarevac), Byteout Software (Beograd), Micro Circuit Development (Novi Sad), Saga (Beograd) i High Tech Engineering Center (Beograd).

Embedded World (https://www.embedded-world.de/en) je vodeći svetski sajam embedded sistema. Održava se svake godine u “Exhibition Centre” u Nirnbergu, a u 2019. zabeležio je 1.117 izlagača, preko 30 hiljada posetilaca i više od 1.900 stručnjaka koji su učestvovali u programima i kongresu sajma. Pod sloganom It’s a smarter world!” profiliše se kao sajam usmeren na trendove u razvoju tehnologija i tehnološkoj modernizaciji.

Jedan je od retkih sajmova koji se strogo koncetriše na embedded sisteme (kompjuterske sisteme sa određenom funkcijom u većim mehaničkim ili elektro sistemima), pružajući mogućnost da se vrlo lako i brzo uspostave kontakti među ključnim dobavljačima sastavnih delova, modula i celokupnih sistema, operativnih sistema i softvera, kao i svih drugih aspekata sistema embedded.

 

Sajamsku brošuru možete pogledati OVDE.