VESTI

EIMA sajam poljoprivredne mehanizacije u Bolonji odložen za februar

May 07, 2020

 

EIMA, veliki događaj na kome se predstavljaju strojevi i oprema za poljoprivredu i održavanje zelenih površina pomera svoje 44. izdanje sa sredine novembra 2020. na početak februara 2021. godine.  Međutim, novembarski sastanak nije otkazan, umesto toga u istom periodu (11-15 novembar) biće održan digitalni mega događaj.

Zbog zdravstvene vanredne situacije sajam u Bolonji, jedan od najvažnijih industrijskih događaja na svetu sa skoro 2000 izlagačkih kompanija i ukupno 320.000 posetilaca, neće biti održan od 11. do 15. novembra 2020. godine, kako je planirano. Umesto toga, biće održan od 3. do 7. februara 2021. godine, u izložbenom kompleksu Bolonje.

 Međutim, novembarski sastanak neće biti zanemaren. Istog dana kao i originalni događaj, EIMA International će kreirati „Eima Digital Preview“, prvi svetski događaj poljoprivredne mehanizacije koji je će u celosti biti održan na digitalnoj platformi i uz pomoć digitalne tehnologije.

Tradicionalni sajam EIMA, u februaru 2021. ponudiće privrednicima, tehničarima, posetiocima uživo širok izbor tehnologija za svaku vrstu obrade. Sa druge strane, digitalno izdanje obećava fascinantan pregled, novo iskustvo za izlagače i posetioce.

"Odluka o odlaganju velike tradicionalne EIME do početka sledeće godine - objašnjava Alessandro Malavolti, predsednik FederUnacoma, saveza italijanskih proizvođača koji je neposredni organizator događaja - proizilazi iz pažljive logističke i ekonomske procene, jer je vrlo je verovatno da će na jesen posebne mere vlade biti i dalje na snazi kada je reč o okupljanjima i događajima, a sistem transporta i usluga može se usporiti zbog mera predostrožnosti koje će se i dalje primenjivati u Italiji i inostranstvu ".

 

 

cover eima novo.png