VESTI

Dogovoreni novi poslovi na sajmu u Kelnu

Oct 12, 2017

Kompanije iz Srbije, koje su u organizaciji RAS i PKS učestvovale na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu prehrambene industrije „ANUGA 2017“ u Kelnu, dogovorile su, prema prvim procenama, poslove vredne gotovo šest miliona evra.

Na nedavno održanom sajmu 21 kompanija iz Srbije predstavila je svoje proizvodne programe na dva nacionalna štanda – u paviljonu gotovih proizvoda „Fine Food“ i u paviljonu zamrznutih proizvoda „Frozen Food“. 

Domaći izlagači imali su više od 1400 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz Nemačke, Poljske i drugih članica EU, zatim Japana, Ukrajine i ostalih država zainteresovanih za uvoz hrane iz Srbije.

Sajam „ANUGA“ je najveći međunarodni sajam na svetu iz oblasti prehrambene industrije i najznačajniji za sve proizvođače širom sveta. Sajam se održava svake druge godine u Kelnu, u sajamskom prostoru KELN MESE (Koelnmesse GmbH) površine 284.000 metara kvadratnih. 
Ove godine od 7. do 11 oktobra svoju ponudu predstavilo je 7.000 izlagača iz 98 zemalja. Sajam „ANUGA 2017“ privukao je 160.000 posetilaca iz 187 zemalja. 

Tradicionalno učešće srpskih kompanija na najuglednijoj međunarodnoj izložbi prehrambenih proizvoda, omogućava izlagačima iz Srbije da predstave svoje proizvode, plasiraju ih na nova tržišta, pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.