VESTI

Calzedonia otvorila petu fabriku u Srbiji – u Kuli posao za 300 ljudi

Nov 22, 2018

KULA – 22. novembar, 2018. godine – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su danas svečanom otvaranju novog pogona italijanske kompanije „Calzedonia“ u Kuli, koji će, kako je najavljeno, zaposliti 300 radnika.

Italijanska grupacija Calzedonia u Kuli je otvorila petu fabriku te grupe u Srbiji. Nova fabrika prostire se na 4.500 kvadrata i zapošljavaće 300 ljudi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na ceremoniji otvaranja da je Kula nekada bila industrijski centar i da će to ponovo postati.

„Dičimo se i ponosimo time što će ovde 300 ljudi naći posao“, izjavio je Vučić.

Predsednik uprave italijanske grupe Calzedonia Sandro Veronesi rekao je da je fabrika u Kuli nova proizvodna ideja, koju su želeli da realizuju sa ljudima u Srbiji.

„Želimo da budemo što konkretniji i na tržištu Srbije i u našoj poslovnoj budućnosti“ kazao je Veronesi.

On je naglasio da je njihova želja da naprave specijalizovane fabrike u regionu koje će međusobono sarađivati.

„Ubeđeni smo da u Srbiji postoji svetlija budućnost, koja treba da bude bazirana na dobrim zaradama i dobrim mogućnostima“, rekao je Veronesi.

Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lokašo kazao je da je odluka Kalcedonije da poveća svoje prisustvo u Vojvodini primer odlične saradnje dve zemlje.

"Prisustvo predsednika Vučića danas je gest velike pažnje koja se posvećuje saradnji Italije i Srbije i pažnje koja se posvećuje našim privrednicima. U celoj Srbiji italijanske firme zapošljavaju 25.000 radnika i cilj nam je da ostanemo jedan od najvećih investitora", rekao je on.

Italijanska grupacija Calzedonia već ima fabrike u Srbiji. Prvi proizvodni pogon ove grupe u Srbiji otvoren je pre deset godina u Somboru, a nakon Sombora, Subotice, Rume, Apatina, i sada Kule, u toku je izgradnja još jednog objekta u Kikindi čije se otvaranje očekuje početkom sledeće godine.