VESTI

BIZERBA УЛАЖЕ ОКО 30 МИЛИОНА У ФАБРИКУ У ВАЉЕВУ

May 26, 2021

 

Компанија BIZERBA и Министарство привреде потписали су данас Уговор о подстицајима за улагање ове компаније у производни погон у Ваљеву. Инвестиција од око 30 милиона евра и посао за 300 људи.

 

Фото: Тањуг/ Страхиња Аћимовић

 

Након састанка представника компаније BIZERBA са председником Републике Србије Александром Вучићем, потписан је уговор између Министарства привреде и BIZERBE о додели подстицаја овој немачкој компанији која у Ваљеву планира да отвори производни погон и уложи преко 33 милиона евра у пројекат у овом граду. 

"Данас је велики и важан дан у Председништву, јер је данас све завршено и ускоро се креће са изградњом погона једне фантастичне породичне компаније, који ће бити готов за нешто више од годину дана", рекао је председник Вучић након данашњег састанка и додао да је ова инвестиција од великог значаја за град Ваљево и цео Колубарски округ.

 

Фото: Тањуг/ Страхиња Аћимовић

 

Представници компаније су поручили да им је Србија веома интерсантна за улагање јер представља „регион у фази раста" што им омогућава да се приближе својим купцима.

Како је најављено фабрика ће бити изграђена на површини од око 10.000 метара квадратних у Привредној зони у Ваљеву, а у плану је да запосли око 300 радника. 

BIZERBA је један од водећих произвођача у области технологије израде производа за мерење тежине и сечење хране – један од водећих добављача хардверских и софтверских решења из области технолгогије вагања, сечења и етикетирања. Компанија је основана 1866. године и већ пет генерација се налази у породичном власништву. Групација запошљава 4.300 радника и присутна је у 120 земаља.