VESTI

AMM Manufacturing – prva fabrika u industrijskom kompleksu MIND park

Dec 07, 2018

KRAGUJEVAC - 7. decembar, 2018. godine – Prva fabrika, "AMM", koja posluje u okviru "MIND grupe" svečano je otvorena u sklopu industrijskog kompleksa "MIND Park" u Kragujevcu. Otvaranju prve fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vlasnik kompanije MIND Real Estate Bratislav Milanović, kao i premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

U industrijskom kompleksu MIND park kod Kragujevca je otvorena prva fabrika, AMM Manufacturing, koja posluje u okviru "MIND grupe", a koja će proizvoditi delove za šinska vozila.

Vrpcu su presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vlasnik kompanije MIND Real Estate Bratislav Milanović, a svečanosti su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao to što je u novom pogonu zaposleno 260 radnika, pored 600 već zaposlenih u pogonu Siemensa. I dodao da će u tom parku uskoro biti izgrađeno više fabrika i pokrenuta proizvodnja šinskih vozila - tramvaja i vagona, a kasnije možda i prozvodnja lokomotiva.

"Hoću da te tramvaje prvi kupi Begorad i već sam zamolio gradonačelnika Beograda i gradsko rukovodstvo. To će biti naši tamvaji, najspelši tramvaji koji će biti napravljeni modernim tehnologijama", rekao je Vučić.

On je istakao da će ova proizvodnja dramatično doprineti povećanju privrednog rasta i stvaranju bolje budućnosti za Šumadiju i celu Srbiju.

Brnabić: Veliki dan za Kragujevac i za Srbiju

Otvaranje prve u nizu fabrike u industrijskom kompleksu MIND park kod Kragujevca je veliki dan i za taj grad i za Srbiju i predstavlja rezultat svih hrabrih reformi koje 2014. godine pokrenuo predsednik Repubilke Aleksandar Vučić, tada kao predsednik Vlade, poručila je premijerka Ana Brnabić.

“AMM Manufacturing” je prva fabrika koja je otvorena u okviru industrijskog kompleksa “MIND park”. Ova firma smeštena je u hali od 8.000 kvadrata, a prva proizvodnja počela je 1. novembra. U okviru MIND parka u Kragujevcu poslovaće nemački Siemens, koji je početkom februara preuzeo preduzeće Milanović inženjering iz Kragujevca.