VESTI

8. МЕЂУНАРОДНИ ФОРУМ О САРАДЊИ

Sep 28, 2023

8. МЕЂУНАРОДНИ ФОРУМ О САРАДЊИ

02-03. новембра 2023. године

Научно технолошки парк Ниш

Ниш, Република Србија

               

Поштовани,

Развојна агенција Србије и Развојна агенција Републике Српске, уз подршку Научно-технолошког парка Ниш и Привредне коморе Србије,  позивају вас на 8. Међународни форум о сарадњи који ће се одржати  2. и 3. новембра 2023. године у Научно-технолошком парку Ниш.

Форум ће на једном месту окупити привреднике из земаља региона, представнике државних институција, привредних комора, развојних агенција, научно-технолошких паркова, као и других организација које пружају подршку привреди и локалном развоју. Циљ овог догађаја је размена информација и искуства, промовисање програма подршке за предузетништво, као и успостављање нових пословних контаката и будуће сарадње.

У оквиру Форума биће одржани панели на тему менторинга и његове улоге у унапређењу перформанси МСП, одрживог раста МСП, затим део на ком ће се говорити о технолошким иновацијама као главном покретачу одрживог развоја, са циљем проналажења одговора на питање „где се Југоисточна Европа налази“ на том путу.

Као део активности Европске мреже предузетништва другог дана Форума, 3. новембра,  предвиђени су међународни пословни сусрети за компаније и кластере са циљем умрежавања и стицања нових пословних партнера.

Учешће на Форуму је бесплатно за све учеснике. Пријаву за учешће на Форуму и међународним пословним сусретима можете извршити дo 31. октобра 2023. године путем линка:

https://8th-international-cooperation-forum-serbia.b2match.io/

Прошле године, Форум о међународној сарадњи одржан у Требињу 3. и 4. новембра, окупио је више од 250 представника привредних субјеката, кластера, локалних и регионалних развојних агенција, локалних заједница, привредних комора и других институција које се баве развојем из Републике Српске, Србије, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Француске, Финске, Шпаније, САД, Белорусије, Мађарске и других земаља.

У оквиру форума, под окриљем Европске мреже предузетништва, одржано је више од 600 b2b пословних сусрета, као и већи број пратећих догађаја.

За сва додатна питања можете нам се обратити на een@ras.gov.rs.

У нади да ћете прихватити наш позив, срдачно вас поздрављамо.

 

Позивно писмо

Агенда - 8. Међународни форум о сарадњи