Вести

УЧЕСТВУЈТЕ НА ДРУГОМ ВЕБИНАРУ “ВОДИЧ ЗА ИЗВОЗ ВОЋА И ПОВРЋА НА ТРЖИШТЕ БЛИСКОГ ИСТОКА - УАЕ И САУДИЈСКА АРАБИЈА“

Aug 16, 2022

Због великог интересовања које је изазвао први вебинар “Водич за извоз свежег воћа и поврћа на тржиште Блиског истока – Уједињени Арапски Емирати и Саудијска Арабија” по други пут биће одржан вебинар са истом темом, и то 14. септембра од 12:00 до 13:30 часова на Зоом платформи.

 

У сарадњи са Развојном агенцијом Србије, Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Европска банка за обнову и развој (ЕБРД), 14. септембра организују други вебинар посвећен темама у вези са извозом свежег воћа и поврћа на тржиште УАЕ и Саудијске Арабије.

Као брзо-растућа, стабилна тржишта са високом потражњом и потрошњом свежег воћа и поврћа, Уједињени Арапски Емирати и Саудијска Арабија представљају тржишта са значајним извозним потенцијалом за произвођаче и извознике воћа и поврћа из региона. Ова тржишта представљају, не само велике увознике хране за своје потребе са 90% хране коју набављају из увоза, већ и улазна тржишта преко којих се реализује даљи извоз за друге земље региона.

Учесници панела имаће прилику да од експерата у области извоза и пласмана на тржиште Блиског истока чују све актуелне информације о тржишту хране у Уједињеним Арапским Емиратима и Саудијској Арабији, трендовима, перспективама онлине продаје, као и да добију корисне савете за дизајн малопродајног паковања и упознају се са кључним корацима у процесу извоза свежег воћа и поврћа. Након излагања предвиђено је време за постављање питања и дискусију  у вези са темом извоза воћа и поврћа на ово тржиште.

Вебинар се организује у оквиру пројекта Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) под називом "Подршка диверзификацији извоза пољопривредног и прехрамбеног сектора Западног Балкана и Источне Европе", који је усмерен ка пружању подршке домаћим компанијама у приступу новим тржиштима и јачању конкурентности пољопривредног и прехрамбеног сектора. У оквиру пројекта је израђен и електронски водич усмерен ка унапређењу едукације и информисаности извозника свежег воћа и поврћа о тржиште Блиског истока.

 

ПРИЈАВА ЗА ВЕБИНАР

АГЕНДА ДОГАЂАЈА