Вести

Винска визија Отвореног Балкана у Верони

Apr 15, 2024

“Wine vision by Open Balkan” представља се по други пут на престижном сајму вина “Vinitaly” у Верони од 14. до 17. априла

 

 

Наступ компанија представника “Винске визије Отвореног Балкана” организовала је Привреднa коморa Србије (ПКС), уз подршку Развојне агенције Србије, Генералног секретаријата Владе Србије, Савеза винара и виноградара Србије и Савеза ракијаша Србије.

На 56. сајму Vinitaly, преко 4.000 излагача из 140 земаља света представља своју понуду. Србија, Северна Македонија и Албанија посетиоцима ће презентовати преко 250 етикета из свих региона и виногорја, воћне ракије, као и гастрономске специјалитете са подручја Балкана у оквиру манифестације Food Vision.

Циљеви презентције “Винске визије Отвореног Балкана” на сајму у Италији, јесу склапање нових послова за винаре региона, као и привлачење страних купаца на предстојећем винском сајму у Београду, који ће се одржати од 22. до 24. новембра 2024. године.

Ове године на сајму Vinitaly присуствује рекордан број купаца, чак 1.200 увозника, дистрибутера, као и њихових асоцијација из Европе, посебно Велике Британије, али и из целог света - од САД, Канаде, Северне, Централне и Јужне Америке, преко Кине, Азије и Океаније до Африке.

 

 

  

  

  

 

Фото: Бобан Ристић