Вести

Српски винари на сајму „ProWein“

Mar 11, 2024

На међународном сајму вина и алкохолних пића ProWein 2024, који се одржава у Дизелдорфу од 10. до 12. марта, наступа и тринаест домаћих компанија

 

 

Произвођачи вина и ракије из Србије и ове године наступају на Међународном сајаму вина и алкохолног пића ProWien у Дизелдорфу.

У оквиру националног штанда Србије представиће се Винарија Doja, Дестилерија Благојевић, Винарија Драшковић, Дестилерија Шурлан, Атеље вина Шапат, Sena Spirits, Винарија 100 жена, Стара Соколова, Винарија Деспотика, Дестилерија Деспот, Винарија Александровић, Дестилерија Босиљчић и Emperus дестилерија.

Другог дана сајма, као амбасадор српских вина Каролина Гилби, одржаће Masterclass SERBIAN BORN – Authentic wines and grape varieties from Serbia. Власница престижне титуле Master of Wine, публици ће представити српска вина из различитих винородних регија, пажљиво одабраних да прикажу диверзитет и неоткривене потенцијале српске винске сцене.

Сајам ProWein, традицијом дугом три деценије, један је од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби вина и алкохолних пића у Европи. Представља место сусрета дистрибутера и представника водећих малопродајних ланаца. Дизелдорфски сајам вина омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте.

Организатори сајма и ове године очекују око 50.000 професионалних посетилаца из 141 земље, којима ће се представити 6.000 излагача из 61 земље.

Наступ домаћих компанија у оквиру Националног штанда заједнички организују Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије.

  

  

 

 

Каталог компанија излагача доступан је ОВДЕ.