Вести

САЈАМ СВЕЖЕГ ВОЋА И ПОВРЋА „FRUIT ATTRACTION” 2024

May 09, 2024

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем међународном сајму свежег воћа и поврћа „FRUIT ATTRACTION” 2024, који се одржава у Мадриду, Шпанија, у периоду од 8. до 10. октобра 2024. године

 

 

FRUIT ATTRACTION”  је један од водећих међународних сајмова произвођача воћа и поврћа на свету који се сваке године одржава у Мадриду. У претходној години окупио је 2.000 излагача из 145 земаља, док је број посетилаца износио преко 100 хиљада.

Ова престижна светска смотра свежег воћа и поврћа, годинама уназад, омогућава српским излагачима да промовишу своје производе,  пласирају их на нова тржишта, као и да се повежу са новим пословним партнерима.

Право на учешће на овом сајму у оквиру националног штанда имају привредна друштва и предузетници регистровани у Републици Србији који се баве производњом свежег воћа и поврћа.   

Попуњена, потписана, оверена и скенирана пријава, као и скенирано Уверење Пореске управе Министарства финансија о измирењу доспелих пореза примаће се до петка 24. маја 2024, електронском поштом на e-mail nina.mirkovic@pks.rs.

У случају пријављивања већег броја учесника предност у рангирању ће зависити од:

  • Раст оствареног извоза у 2023. години у односу на 2021. годину
  • Повећање броја запослених у 2023. години у односу на 2021. годину
  • Пласиран нови производ у претходне три године
  • Поседовање потребних сертификата и стандарда (за компанију и за производе)
  • Број наступа на сајмовима у организацији Коморе и Агенције

Текст Јавног позива, као и пратећа документација доступни су на страници РАС.