Вести

Руски Фонд за директна улагања и Развојна агенција Србије потписали споразум о сарадњи

Jan 18, 2019

БЕОГРАД - 17. јануар, 2019. године - Кирил Дмитриев, генерални директор Руског фонда за директне инвестиције (РДИФ), и директор Развојне агенције Србије, Радош Газдић, потписали су споразум о сaрадњи у проналажењу нових инвестиционих пројеката. Потписани споразум омогућава јачање и унапређење билатералне сарадње две земље кроз инвестиционе пројекте.

Руски Фонд за директна улагања (РДИФ), суверени фонд Русије и Развојна агенција Србије, постигли су споразум о сарадњи. Потписници споразума ће заједнички радити на идентификацији атрактивних инвестиционих пројеката за јачање билатералних економских веза и повећање токова инвестиција између Русије и Србије. Споразум је званично потписан у присуству руског председника Владимира Путина и председника Републике Србије Александра Вучића, а у име Руског Фонда за директна улагања и Развојне агенције Србије, потписали су генерални директор РДИФ Кирилл Дмитриев и директор РАС Радош Газдић.

Генерални директор Руског фонда за директне инвестиције (РДИФ), Кирил Дмитриев истакао запажање да руски бизниси имају велики интерес за улагање у Србију.

„Верујемо да интеракција РДИФ-а са српским партнерима може да удвостручи ниво инвестиција између наших земаља у наредних пет година. Спремни смо да реализујемо потенцијал јачања инвестиционе сарадње између Русије и Србије, укључујући и привлачење међународних партнера РДИФ-а да учествују у заједничким пројектима између руских и српских компанија“, казао је Дмитриев.

Руски фонд за директне инвестиције (РДИФ) је руски суверени фонд богатства основан 2011. године за суфинансирање у капиталу, првенствено у Русији, заједно са реномираним међународним финансијским и стратешким инвеститорима. РДИФ делује као катализатор за директне инвестиције у руску економију. Компанија за управљање РДИФ-ом има седиште у Москви. Тренутно, РДИФ има искуство успешне заједничке имплементације више од 70 пројеката са иностраним партнерима у укупном износу већем од 1.4 трилиона рубаља и покрива 95% региона Руске Федерације. РДИФ портфолио компаније запошљавају више од 700 хиљада људи и остварују приходе који износе више од 5% руског БДП-а. РДИФ је успоставио заједничка стратешка партнерства са водећим међународним суинвеститорима из више од 15 земаља које укупно имају више од 40 милијарди долара.  За више информација на www.rdif.ru.

Током радне посете председника Русије Владимира Путина Србији потписано је више од 20 споразума и меморандума о сарадњи у разним областима. Делегације Србије и Русије, у присуству председника Александра Вучића и Владимира Путина, су размениле документa што можете погледати овде.