Вести

Произвођачи из Србије по први пут на сајму „The Saudi food show”

Jun 20, 2023

На Међународном сајму прехрамбене индустрије „The Saudi food show” домаће компаније имају прилику да по први пут представe своје производне програме

 

 

Привредници из Србије наступају на Међународном сајму прехрамбене индустрије „The Saudi food show”, који се од 20. до 22. јуна одржава у Ријаду, Краљевина Саудијска Арабија, а њихов наступ на националном штанду Србије организују Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије (ПКС).

Тржиште Саудијске Арабије представља једно од најпривлачнијих тржишта на Блиском истоку и шансу за српске компаније да обезбеде извоз пољопривредних производа. Могућности за интензивнију економску сарадњу су велике, нарочито у секторима као што су пољопривреда, енергетика, ИКТ, туризам, инвестиције.

У наредна три дана, на најзначајнијем регионалном међународном сајаму прехрамбене индустрије представиће се излагачи, представници прехрамбених сектора јестивих уља, житарица, млека и млечних производа, произвођачи чајева и кафе, свежег и смрзнутог воћа и поврћа, меса, рибе, готових јела, зачина и сосева, пића, природне и минералне воде и сокова.

У оквиру националног штанда Србије, своју понуду представиће 15 компанија: Master Food, Damar Confit, ITN Group, Agranela, Celanova Agro, Sirogojno, Yumis Company, Drenovac, LAKI, COLD PRESSOK, Budimka, Master Fruits, Select Fruit, Stanić Company и Dairy factory Ub.

Производни програми компанија обухватају смрзнуто воће и поврће, свеже воће, органске џемове, без и са ниским садржајем шећера, сокове, лиофилизовано воће, суво и чоколадирано воће и млечне производе.

The Saudi food show 2023“ је водеће место на коме се произвођачи сусрећу са представницима највећих малопродајних ланаца, увозницима и дистрибутерима, као и новим трендовима у прехрамбеној индустрији. Сајам се простире на 14.000 м²,  планирано је учешће више од 500 излагача, док је процена да ће сајам посетити  око 14.000 стручних посетилаца.

Сајам „Saudi Food Fair“ отворио је Њ.Е. Бандара бин Ибрахим Кхорајеф, министар индустрије и минералних ресураса, који је уједно и посетио српски штанд.

Амбасадор Р. Србије у Саудијској Арабији, Њ.Е. Мухамед Јусуфспахић посетио је штанд Србије, упознао се излагачима и изразио задовољство бројем присутних српкских компанија сајму.

Поред Националног павиљона Србије, на сајму ће се организовано представити и Индија, Египат, Јордан, Италија, Русија, Холандија, Турска, Индонезија, Тајланд, Португалија, Велика Британија, САД, НР Кина, Грчка, UAE, Аустралија, Бахреин, као и Египат.

 

Дигитални каталог компанија излагача доступан је ОВДЕ.