Вести

ОДОБРЕНЕ 224 ПРИЈАВЕ ЗА ПАКЕТ УСЛУГА ЗА МЛАДЕ И ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

Jun 28, 2022

 

У оквиру Програма стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике Министарства привреде у 2022. години, селектовано је 224 кандидата, младих од 15 до 35 година и жена предузетница, за пакет услуга за младе и жене који кроз Програм Министарства спроводе РАС и АРРА. 

 

 

Након анализе 236 пристиглих пријава и предселекције од стране Акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА), чланови Комисије састављене од представника РАС и Министарства привреде, формално су одобрили 224 кандидата који спадају у категорију младих од 15 до 35 година и жена предузетница.

Од одобрених пријава, 121 пријава припада категорији „Млади потенцијални предузетник/предузетница“, 59 је у категорији „Млади предузетник/предузетница“ од којих је у 21 пријави - компанији жена власник, и 44 пријава спада у категорију „Жене предузетнице“. 

Пакетом бесплатне подршке подразумева се помоћ тренера и ментора из АРРА младом, потенцијалном или новооснованом предузетнику, као и женама предузетницама који су регистровани у Агенцији за привредне регистре најраније пет година у односу на годину подношења захтева. Помоћ се састоји од расположивих стандардизованих саветодавних услуга, једне или више специјализованих обука и стандардизоване менторинг услуге развијене од стране РАС и JICA у трајању до 40 сати.