Вести

Немачка BIZERBA у Ваљеву

Apr 21, 2023

Погон немачке компаније BIZERBA, која је светски лидер у области технологије израде производа за мерење и водећи добављач хардверских и софтверских решења намењених технологији вагања, сечења и етикетирања, свечано је отворен у Ваљеву

 

ВАЉЕВО, 20. априла 2023. године - Немачка фабрика BIZERBA свечано је отворена у Ваљеву, а церемонији је присуствовао председник Србије Александар Вучић, као и амбасадорка Немачке у Србији Анке Конрад.

Полагањем камена темељца у марту прошле године, започети су радови на изградњи фабрке BIZERBA и најављено да ће немачки инвеститор у Ваљеву уложити више од 33 милиона евра. Годину дана касније, нови производни погон BIZERBA простире се на око 11.000 метара квадратних и у првој фази биће запослено око 300 радника, а просечна нето плата, како је раније најавио и председник Вучић, износиће више од 1.100 евра.

  

  

  

Фото ТАНЈУГ, Милош Миливојевић

Председник Вучић је истакао да компанија BIZERBA има традицију дугу више од 150 година и захвалио породици Краут, као и свима другима који су учествовали у изградњи фабрике у Ваљеву.

“Ова компанија је посебну пажњу посветила иновативним зеленим технологијама, што је важно не само за будуће купце производа, већ и за грађане Ваљева. Са поносом ћемо моћи да кажемо да су најквалитетнији производи ове компаније направљени у срцу Србије”, поручио је председник Вучић и додао да у немачким фирмама у Србији ради око 80.000 људи, али да ће до почетка следеће године тај број бити од 90.000 до 100.000.

Присутнима се обратио и генерални директор BIZERBA, Андреас Краут, који је изјавио да ово највећи инвестициони пројекат компаније, као и да је поносан и сигуран да је одабир Ваљева као нове инвестиционе локације прави избор.

Прве ваге су већ призведене и испоручене купцима у фебруару ове године.

BIZERBA је глобални лидер у производњи вага, као и добављача хардверских и софтверских решења из области технолохије вагања, сечења и етикетирања. Компанија је основана 1866. године у Балингену и пет генерација је у породичном власништву, има 4.500 запослених у 120 земаља света.