Вести

Конференција „Нове могућности за инвестирање 23“

May 22, 2023

Инвестициону конференцију „Нове могућности за инвестирање 23“, као уводни догађај за сајам „SEE Invest EXPO 2024“, организовао је град Крагујевац уз подршку Развојне агенције Србије, Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља и Шумадија сајма.

 

КРАГУЈЕВАЦ, 19. маја 2023. године - Инвестициона конференција „Нове могућности за инвестирање 23“ окупила је представнике Европске уније, амбасада у Републици Србији, међународних и националних финансијских организација, представнике градова и општина из земље и региона, успешних међународних компанија, државних и међународних институција

Циљ конференције јесте промоција најзначајнијих развојних и инвестиционих пројеката, локација и дестинација у Републици Србији и региону, представљање програма подршке, као и проналажење решења за брз технолошки напредак.

Никола Јанковић, директор Сектора за међународну сарадњу у Развојној агенцији Србије, представио је присутнима инвестиционе потенцијале, предности улагања у Србији, као и програме подршке како инвеститорима, тако и малим и средњим предузећима. Поред РАС, програме подршке презентовали су и представници EBRD, а примере добре праксе MIND група, компанија “Сунце Маринковић” и “Енергетика” Крагујевац.

На Инвестиционој конференцији "Нове могућности за инвестирање 23" Њ.Е. амбасадор Европске уније Емануел Жиофре и градоначелник Крагујевца Никола Дашић потписали су писмо о намерама о отварању Европске куће у Крагујевцу.

Током конференције одржане су и две панел дискусије – прва под називом Зашто је Србија/Западни Балкан добра инвестициона локација и у ком правцу треба развијати потенцијале, док је на другој било речи о развоју индустријских и технолошких паркова у Србији.

 

 

Фото: Шумадија сајам, Крагујевац