VESTI

RAS: PRISTIGLO OKO 70 PROJEKATA ZA IZBOR NAJBOLjIH PROJEKTNIH IDEJA

May 09, 2017

BEOGRAD – 5. aprila, 2017. godine – Konkurs za izbor najboljih projektnih ideja za razvoj regiona, koji je Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala krajem decembra, 2016. godine, zatvoren je, a ukupno je pristiglo oko 70 radova timova visokoškolskih ustanova iz cele Srbije.

Najviše radova pristiglo je iz Beograda, ukupno 23, zatim iz Niša 11, Kragujevca 7, Bora 7, Novog Sada 6, Užica 3, Kosovske Mitrovice 3, Kruševca 2 i po jedan iz Zaječara, Trstenika, Leskovca, Valjeva, Sremskih Karlovaca i Čačka. 

Ideja konkursa je predstavljanje investicionog projekta u jednom regionu ili delu regiona u Republici Srbiji, kao potencijalnoj mogućnosti privrednog razvoja, prvenstveno regionalnog, ali i sveukupnog. 

U narednom periodu stručna komisija će pregledati radove, nakon čega će biti određen uži krug najbolje predstavljenih projektnih ideja.

Ukupan nagradni fond koji je RAS pripremio ovim povodom je četiri miliona dinara, a najbolje rangirani projekat biće nagrađen sa milion dinara.

Drugoplasirana ideja biće nagrađena sa 800.000 dinara, trećeplasirana sa 600.000 dinara, dok će po 400.000 dinara biti nagrađeni projektni timovi u posebnim kategorijama: najbolje brending rešenje, rešenje za najbolji uticaj na životnu sredinu, rešenje za najbolji doprinos novom zapošljavanju i rešenje za najbolji uticaj na razvoj zajednice.

Razvojna agencija Srbije (RAS), kao agencija Vlade Republike Srbije, nudi podršku direktnim ulaganjima i promociji izvoza, ali i implementaciju projekata koji za cilj imaju unapređenje konkurentnosti, regionalnog razvoja i ugleda Srbije.