VESTI

Poziv kompanijama da učestvuju u II tematskoj nedelji “DUBAI EXPO 2020” – Space Week

Aug 18, 2021

 

Povodom predstavljanja privrede na Svetskoj izložbi “Dubai Expo 2020“, pozivamo privrednike iz sektora metalske i elektro industrije da se do 3. septembra prijave za učešće u drugoj tematskoj nedelji pod nazivom „Svemir“.

aerospace_w.jpg

Photo: Shutterstock

 

Poziv za učešće na tematskj nedelji broj 2 “Svemir” (Space Week) na svetskoj izložbi “Dubai Expo 2020”, koja će biti održana od 17. do 23. oktobra namenjen je kompanijama iz metalskog i elektro sektora koje se bave svemirskim i avio tehnologijama, tehnologijama proizvodnje “mini” satelita (CubeSat), avio industrijom, inovacijama, kao i tehnološko-inovativne startapove i privredna društva.

Predstavnici kompanija treba da popune priložene formulare, na engleskom jeziku, i dostave ih najkasnije do 3. septembra na mejl Udruženja za metalsku i elektro industriju PKS: metalska@pks.rs

U okviru organizovanog nastupa obezbeđene su povlastice za učesnike.

Istraživanje svemira ubrzano dobija sve više na značaju i postaje jedna od najznačajnijih oblasti razvoja na globalnom tehnološkom nivou, a učešće srpskih kompanija na ovoj tematskoj sedmici pruža jedinstvenu priliku za ostvarivanje kontakta sa potencijalnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i ostalih zemalja učesnica.

Srbija ima šta da pokaže u domenu naprednih tehnologija koje se koriste u svemirskim istraživanjima, avijaciji i srodnim delatnostima, imamo uspešne i inovativne kompanije koje će imati priliku da predstave svoje proizvodno- tehnološke programe u ovom sektoru, kao i relevantne istraživačke i naučne istitucije koje mogu da prezentuju svoje inovacije i pronađu potencijalne kooperante, dobavljače, saradnike i investitore iz različitih zemalja i kontinenata. Prisustvo relevantnih svetskih institucija i proizvođača u oblasti svemirskih tehnologija i avio industrije na Svetskoj izložbi predstavlja značajnu priliku  za naše kompanije i institucije da postanu vidljivije i uspostave saradnju sa velikim sistemima kao što su NASA, Evropska svemirska agencija (ESA), SPACE X, BOEING”, kaže Marko Selaković, šef kancelarije PKS u Dubaiju i B2B direktor „Dubai Expo 2020“, izražavajući uverenje da će se srpske firme u ovoj oblasti proizvodnje uspešno predstaviti.

Tokom trajanja „Dubai EXPO 2020“ biće održano devet tematskih nedelja, prva počinje sa Klimom i biodiverzitetom (3-8 oktobar), druga je Svemir (od 17. do 22.  oktobra), Urbani i ruralni razvoj (od 1. do 5. novembra),  Znanje i edukacija (od 13. do 17. decembra), Putovanja i umrežavanje (od 9. do 14. januara), Globalni ciljevi (od 17. do 21. januara), Zdravlje (od 30. januara do 2. februara), Poljoprivreda i prehrana (od 18. do 23. februara) i Voda (od 21. do 25. marta).

Informacije o izložbi: https://pks.rs/dubai-expo-2020  

 

Linkovi za prijavljivanje kompanija: