VESTI

ОДРЖАНА ГОДИШЊА КОНФЕРЕНЦИЈА ЕВРОПСКЕ МРЕЖЕ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Nov 29, 2017

Годишња конференција Европске мреже предузетништва (Enterprise Europe Network - ЕЕН) одржана је од 20. до 22. новембра у Талину (Естонија), а главне теме биле су дигиталне промене и трансформација, са циљем додатне подршке Мрежи и малим и средњим компанијама у будућности.

 

Конференцији је присуствовало и око 800 делегата из више од 60 земаља, а делегацију Србије на том догађају чинили су представници Развојне агенције Србије (РАС), Привредне коморе Србије (ПКС), Института Михајло Пупин и Бизнис инкубатора Нови Сад.

 

Конференцију је свечано отворила председница Естоније Керсти Каљулаид. Поред ње, делегатима су се обратили и потпредседник Европске комисије за Дигитално јединствено тржиште Андрус Ансип, директорка Директората за унутрашње тржиште, индустрију, предузетништво и МСП Кристин Сцхреибер, као и директор “ЕАСМЕ” - Извршне агенције за МСП Европске комисије Јулиен Гуерриер.

 

У оквиру конференције одржани су бројни панели, презентације и састанци, на којима су учесници имали прилику да размене искуства у реализацији радних програма и превазилажењу тешкоћа које се појављују у свакодневном раду.

 

Богат програм је обухватао више од 30 радионица које су биле конципиране око пет тема:

Дигитализација Европске индустрије – изазови и могућности

Финансирање и инвестиционе могућности за МСП

Иновацијски менаџмент

Интернационализација

Тежња ка изузетности ЕЕН – интерни алати и процеси у Европској мрежи предузетништва

 

Следећа годиншња конференција биће одржана у Бечу у новембру 2018. године.

 

Више о конференцији погледајте на http://www.een.rs/zakljucak-sa-godisnje-een-konferencije-u-talinu-jaca-samopouzdanje-malih-i-srednjih-preduzeca