VESTI

Izabrani najbolji mentori Srbije na dodeli priznanja “Mentor Award”

Nov 20, 2023

 

Beograd, 14. novembar 2023. godine - Priznanje „MENTOR AWARD“ najuspešnijim mentorima Srbije ove godine dodeljeno je u 2 kategorije, za start up i zrela preduzeća. U kategoriji mentora start up firmi izabrana je Ljiljana Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd, a u kategoriji mentora zrelih firmi, Dobrila Sudimac Mratinković iz Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Dodela priznanja “Mentor Award” obuhvatila je predstavljanje najbolje prakse mentora iz Srbije koji su pružili uslugu  mentoriga preduzećima. Na ovaj način mentori su imali priliku da pokažu ne samo projekte na kojima su radili i izazove sa kojima su se susretali već i rešenja koja su primenjivali za konkretne probleme. Razmena ovih iskustava sa terena se pokazala kao najbolji način da se dodatno unapredi rad svih mentora, istakla je Ana Žegarac, menadžer projekta.

Nagrade su pobednicima uručili Hađime Fukuda, zamenik šefa Kancelarije  JICA Balkan Office, Menadžer Projekta RAS-JICA iz Razvojne agencije Srbije Ana Žegarac, i Šinjićiro Kato JICA ekspert za MSP Projekat.

Dvodnevni skup mentora i uručenje priznanja, deo je projekta "Osnaživanje i dalje uspostavljanje usluge mentoringa za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana" koji je peti u nizu projekata u okviru saradnje, a koji Razvojna agencija Srbije ima već 17 godina sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).