USPEŠNE PRIČE

Sitel

Opšte informacije

Sitel je jedan od vodećih svetskih pružalaca spoljnih usluga u upravljanju korisničkim iskustvom. Globalna rešenja kompanije Sitel uključuju obezbeđivanje novih korisnika, brigu o korisnicima, tehničku podršku i programe društvenih medija. Sa tridesetogodišnjim iskustvom u industriji, Sitel upravlja programima klijenta u ime nekih od najpoznatijih brendova u svetu. Poslovi podrške na 40 jezika obuhvataju kako agente koji rade od kuće tako i 110+ domaćih, centara u blizini teritorije i izvanteritorijalne centre u 23 zemlje širom sveta.

Poslovanje u Srbiji

Od septembra 2011. godine, Sitel iz Srbije podržava 26 tržišta na 13 jezika sa više od 480 zaposlenih

Koji je razlog vašeg investiranja u Srbiji i koja su vaša iskustva do sada?

Sitel kontinuirano pretražuje globalno tržište radi nalaženja načina na koje možemo isporučiti našim klijentima kvalitet usluga koje njihovi klijenti zaslužuju. Doneli smo odluku da poslujemo u Srbiji sledeći opsežno istraživanje i evaluaciju brojnih zemalja širom Evrope, Bliskog Istoka i Afrike. Brzo smo zaključili da je Srbija ponudila sve što tražimo na tržištu za naše centre:

  • Obrazovanu, veštu i multijezičku radnu snagu
  • Robusnu komunikaciju i IT infrastrukturu
  • Političku i ekonomsku stabilnost

Odlična infrastruktura Beograda, kako iz perspektive informaciono-komunikacionih tehnologija tako i iz perspektive prevoza, bila je takođe ključni faktor u našoj odluci da lociramo poslovanje ovde.

Od trenutka kada je Sitel počeo sa poslovanjem u Beogradu, mogli smo da značajno uvećamo našu ponudu usluga, nudeći vodeća svetska rešenja za korisnička iskustva vezana za industriju za neke od najpoznatijih brendova na svetu. Uspostavili smo prvoklasni kontakt centar sa grupom dobro obrazovanih talenata, i širok spektar jezičkih veština, što čini lokaciju veoma atraktivnim izborom za mnoge od naših klijenata. Naša lokacija u Beogradu je doprinela uspostavljanju još jedne stabilne staze rasta u regionu Istočne Evrope - što je veoma važno za nas.

Šta biste preporučili drugim kompanijama/investitorima koji razmatraju osnivanje proizvodne lokacije u Srbiji?

Veliki udeo u odluci kompanije Sitel da dođe u Srbiju je bio savet i podrška koju smo dobili od agencije SIEPA. Bili su sa nama na svakom koraku puta, a i dalje su važan partner za nas. Stoga srdačno možemo preporučiti obraćanje agenciji SIEPA kada se razmišlja o uspostavljanju novog preduzeća u Srbiji.

Sitel Beograd se nalazi u Plavom centru – poslovnom prostoru A klase koji nudi najbolju infrastrukturu. Nalazi se u srcu novog poslovnog distrikta Beograda, lako je dostupan iz svih delova grada, a udaljenost od aerodroma je kratka.

Christian Steinebach, glavni izvršni direktor SITEL

SITEL

Falke

Detaljnije

Leoni

Detaljnije

Continental Contitech

Detaljnije

Bosch

Detaljnije